Zilver en goud in atletiek en basketbal

Atletiek

Na de opwarmer in februari, het Vlaams Kampioenschap indooratletiek in Gent, met mooie prestaties, een paar persoonlijke records en goud voor Tine op de 1500 meter in een tijd van 5.02.57, bleek de tijd om te oogsten aangebroken. Onze atleten waren in mei duidelijk klaar voor het buitenwerk, de Oost-Vlaamse kampioenschappen te Oordegem.

Amelie Sonneville behaalde knap goud in het verspringen én op de 800 m. Tine Vandenborne, die trouw voor het 6de jaar op rij de SGW-kleuren verdedigde, sloot haar schoolcarrière af met de provinciale titel: goud op de 800 m. Proficiat!

Slechts één deelneemster aan de Vlaamse kampioenschappen te Aalst: Amelie. Met een sprong van 4.53 m veroverde ze dus goud.

Atleten: Rene Clinckspoor, Hanne Van Hulle, Valentijn Braeckman, Brecht Francois, Jef Govaert, Jade Van De Velde, Tine Vandenborne, Amelie Sonneville, Annelien Beelaert, Jeroen François, Klaila Raes.

 

Basketbal

De meisjes cadetten (tweede graad) werden Vlaams kampioen, maar dit zonder één wedstrijd te hoeven spelen. We hadden het liever anders gezien. Het is triest gesteld met het scholenbasket. In Oost-Vlaanderen bleek SGW immers de enige school die een ploeg op de been kon brengen. Dit resulteerde in de titel Oost-Vlaams kampioen en tevens een ticket voor het Vlaams kampioenschap. Daar bleken slechts 2 ploegen ingeschreven, SGW en het OLV Hemelvaartinsitituut Waregem. We stootten dus direct door naar de finale. Door een forfait van Waregem wegens te weinig speelsters, vond er uiteindelijk geen wedstrijd plaats in Mechelen en werd SGW ook Vlaams kampioen. De ploeg: Jolien de Wilde, Lana De Bock, Kyra Van Brussel, Rinske Baert, Julie Ackaert, Marit Laridon, Natalia Mollin, Lauren Vanden Noortgate.

Anders was het voor onze derde graad scholieren meisjes. Sint-Franciscus Melle deed moeite om een ploeg samen te stellen en kwam naar de SGW-thuis voor een Oost-Vlaamse finalematch. Het werd een toffe, sportieve wedstrijd, met een duidelijke winnaar 94–19. De vijfde Oost-Vlaamse titel op rij …

In de Vlaamse halve finale te Mechelen dienden we het op te nemen tegen Don Bosco Haacht. Winst betekende de finale spelen. Collectief was SGW, zowel in aanval als in verdediging beter, wat resulteerde in een 64–42 winst.

Onmiddellijk daarop volgde de finale tegen Atheneum Boom (spelers uit een stad met een rijke baskettraditie en meer dan één sterke club …). Het voordeel in leeftijd en fysiek was te groot bij Boom deze keer. Hier en daar bleken we niet sterk genoeg om hen af te stoppen en ook in de aanval kwamen we moeilijk tot scoren. Al bij al behaalden we een mooi resultaat 41-57. En een dik verdiende zilveren medaille.

Zonder Elien Van Maldegem, die dit jaar bij ons afstudeert, hopen we volgend jaar nog een laatste succesjaar te kunnen beleven met deze basket-vriendengroep. Leuk om vast te stellen is dat de meisjes, die ooit als gevolg van een initiatie tijdens de ‘Week van de papa’ in de lagere school allen besloten de basketsloefkes aan te trekken, nog steeds met plezier en met passie samen deze sport beoefenen.

De ploeg: Pamina Pattou, Eline Van Maldegem, Hanne De Wilde, Jorunn Vermeulen, Phebe Versluys, Aster Van De Vijver, aangevulde door cadetten Kyra, Jolien, Lauren en Natalia.

FISEC-spelen

Ook deze zomer zal SGW vertegenwoordigd zijn in de internationale schoolsport. Vorig schooljaar wist Hanne zich na selectierondes te plaatsen voor de Fisec-spelen in Lignano (bij Venetië). De Vlaamse basketploeg deed het daar voortreffelijk en kon trots met de gouden medaille huiswaarts keren (filmpje op YouTube). Dit jaar zullen Kyra en Natalia SGW vertegenwoordigen in eigen land te Genk. Succes meisjes! Laat het een belevenis worden om nooit te vergeten!!