Smeer-Ze

SGW deed naar jaarlijkse gewoonte mee aan de Week van de Fair Trade. Een week waarin de Oxfam Wereldwinkel nog extra nadruk wil leggen op het kopen van eerlijke producten, producten waarvoor de boeren in het Zuiden wel het geld krijgen dat ze verdienen.

Ook dit jaar organiseerden de vrijwilligers van onze Oxfamwinkel een Smeer-Ze-actie. Ze deelden gratis boterhammen met choco, plaktattoos en folders uit waar informatie in staat over de bedoeling van deze mooie actie.

De Smeer-Ze-actie gaat niet alleen over eerlijke handel, maar ook over de donkere waarheid achter choco. Namelijk extreem arme boeren, toenemende kinderarbeid en massale ontbossing. Aangezien de grote chocoladebedrijven niet genoeg doen om deze problemen aan te pakken, deelden wij boterhammen uit met (h)eerlijke Oxfam-choco. Met als slogan: draai niet rond de pot. Pas de regels aan! Op deze manier proberen we de politici duidelijk te maken dat er verandering moet komen.

Tijdens onze Smeer-Ze-actie werden er een heleboel boterhammen verdeeld, op precies te zijn 33 broden, aan onze leerlingen.

Foto’s van dit eetfestijn vindt u hier.

Met dank aan;

Bakkerijen:

 

Zij sponsorden de broden.

En met dank aan onze Oxfam-leden, voor het smeren en uitdelen van de boterhammen.