Bar-I-Stoteles heeft een winnaar

De leerlingen van de vrije ruimte Filosofie kozen deze morgen het origineelste antwoord op de vraag: Hoeveel buskaartjes moet een Siamese tweeling betalen? Waarom? Het antwoord van Dhr. Koen Van de Steen kon hen het meest overtuigen. De prijs zal overhandigd worden op de receptie ter gelegenheid van de proclamatie van de zesdes. Eervolle vermeldingen waren er voor Steffen Vergeylen, Veerle Van Maldegem, Wouter Peirlinck en Véronique Seynaeve. Dankjewel aan allen die deelgenomen hebben. En zo sluit Bar-I-STOTELES definitief zijn deuren. Tot een volgende editie! 😉

Een Siamese tweeling moet 1 kaartje betalen op de even dagen en 2 op de oneven dagen maar enkel als het ’s nachts kouder is dan buiten. (K. Van de Steen)

Eentje is geen, dus twee. ( Steffen Vergeylen)

Een tweeling is grammaticaal gesproken enkelvoud. De tweeling leeft, eet, slaapt en betaalt … dus één ticket. Dit geheel en vooral omdat de grammatica ons leven beheerst. Wat zouden we zijn zonder l’ accord du participe passé? En zonder le subjonctif? We zouden enkel indicatif zijn. Dit gezegd zijnde: laat ze gratis op de bus. Ze zijn al zo benadeeld. (V. Van Maldegem)

SGW betaalt de bus. (Wouter Peirlinck)

Het aantal kaartjes hangt af van het aantal hoofden. Twee hoofden, twee kaartjes… “Je pense, donc je suis” (V. Seynaeve)