Sport

Welkom op de pagina Sport

Overleven een kunst!

redactie : 5 oktober 2018 09:37 : Leerlingen in de kijker, Sport

Strijdvaardig trokken ze naar de Blaarmeersen: een enthousiaste groep leerlingen én dappere leerkrachten durfden de Survival Trophy aan. De foto’s zeggen het allemaal …

Er is geen reactiemogelijkheid

Zilver en goud in atletiek en basketbal

redactie : 26 juni 2018 09:53 : Sport

Atletiek

Na de opwarmer in februari, het Vlaams Kampioenschap indooratletiek in Gent, met mooie prestaties, een paar persoonlijke records en goud voor Tine op de 1500 meter in een tijd van 5.02.57, bleek de tijd om te oogsten aangebroken. Onze atleten waren in mei duidelijk klaar voor het buitenwerk, de Oost-Vlaamse kampioenschappen te Oordegem.

Amelie Sonneville behaalde knap goud in het verspringen én op de 800 m. Tine Vandenborne, die trouw voor het 6de jaar op rij de SGW-kleuren verdedigde, sloot haar schoolcarrière af met de provinciale titel: goud op de 800 m. Proficiat!

Slechts één deelneemster aan de Vlaamse kampioenschappen te Aalst: Amelie. Met een sprong van 4.53 m veroverde ze dus goud.

Atleten: Rene Clinckspoor, Hanne Van Hulle, Valentijn Braeckman, Brecht Francois, Jef Govaert, Jade Van De Velde, Tine Vandenborne, Amelie Sonneville, Annelien Beelaert, Jeroen François, Klaila Raes.

 

Basketbal

De meisjes cadetten (tweede graad) werden Vlaams kampioen, maar dit zonder één wedstrijd te hoeven spelen. We hadden het liever anders gezien. Het is triest gesteld met het scholenbasket. In Oost-Vlaanderen bleek SGW immers de enige school die een ploeg op de been kon brengen. Dit resulteerde in de titel Oost-Vlaams kampioen en tevens een ticket voor het Vlaams kampioenschap. Daar bleken slechts 2 ploegen ingeschreven, SGW en het OLV Hemelvaartinsitituut Waregem. We stootten dus direct door naar de finale. Door een forfait van Waregem wegens te weinig speelsters, vond er uiteindelijk geen wedstrijd plaats in Mechelen en werd SGW ook Vlaams kampioen. De ploeg: Jolien de Wilde, Lana De Bock, Kyra Van Brussel, Rinske Baert, Julie Ackaert, Marit Laridon, Natalia Mollin, Lauren Vanden Noortgate.

Anders was het voor onze derde graad scholieren meisjes. Sint-Franciscus Melle deed moeite om een ploeg samen te stellen en kwam naar de SGW-thuis voor een Oost-Vlaamse finalematch. Het werd een toffe, sportieve wedstrijd, met een duidelijke winnaar 94–19. De vijfde Oost-Vlaamse titel op rij …

In de Vlaamse halve finale te Mechelen dienden we het op te nemen tegen Don Bosco Haacht. Winst betekende de finale spelen. Collectief was SGW, zowel in aanval als in verdediging beter, wat resulteerde in een 64–42 winst.

Onmiddellijk daarop volgde de finale tegen Atheneum Boom (spelers uit een stad met een rijke baskettraditie en meer dan één sterke club …). Het voordeel in leeftijd en fysiek was te groot bij Boom deze keer. Hier en daar bleken we niet sterk genoeg om hen af te stoppen en ook in de aanval kwamen we moeilijk tot scoren. Al bij al behaalden we een mooi resultaat 41-57. En een dik verdiende zilveren medaille.

Zonder Elien Van Maldegem, die dit jaar bij ons afstudeert, hopen we volgend jaar nog een laatste succesjaar te kunnen beleven met deze basket-vriendengroep. Leuk om vast te stellen is dat de meisjes, die ooit als gevolg van een initiatie tijdens de ‘Week van de papa’ in de lagere school allen besloten de basketsloefkes aan te trekken, nog steeds met plezier en met passie samen deze sport beoefenen.

De ploeg: Pamina Pattou, Eline Van Maldegem, Hanne De Wilde, Jorunn Vermeulen, Phebe Versluys, Aster Van De Vijver, aangevulde door cadetten Kyra, Jolien, Lauren en Natalia.

FISEC-spelen

Ook deze zomer zal SGW vertegenwoordigd zijn in de internationale schoolsport. Vorig schooljaar wist Hanne zich na selectierondes te plaatsen voor de Fisec-spelen in Lignano (bij Venetië). De Vlaamse basketploeg deed het daar voortreffelijk en kon trots met de gouden medaille huiswaarts keren (filmpje op YouTube). Dit jaar zullen Kyra en Natalia SGW vertegenwoordigen in eigen land te Genk. Succes meisjes! Laat het een belevenis worden om nooit te vergeten!!

 

Er is geen reactiemogelijkheid

De sportdag anno 2018

redactie : 22 mei 2018 18:24 : Sport

Vorige week vrijdag trok de gehele school er opnieuw op uit voor de traditionele sportdag. Het weer zat mee, hetgeen het enthousiasme al direct met een paar punten doet stijgen. Aan de foto’s te zien, heeft iedereen een fijne dag gehad.

De sportdag in Bredene
De sportdag in Poperinge
De sportdag in Berlare
De sportdag in Oostduinkerke
De Ronde van Vlaanderen

Er is geen reactiemogelijkheid

Kampioenen minivoetbal

redactie : 23 februari 2018 08:46 : Sport

Deze namiddag werden onze meisjes 2de graad
Oost-Vlaams kampioen minivoetbal!
De jongens plaatsten zich voor de halve finale.

Dikke proficiat aan spelers en coaches!

Er is geen reactiemogelijkheid

SVS indoor atletiek

redactie : 14 februari 2018 10:51 : Sport

Woensdag trokken we met 4 leerlingen van SGW naar de topsporthal in Gent voor de SVS indoor atletiek meeting: Jade Vandevelde, Tine Vandenborne, Tine Bauwens en Annelien Beelaert.  Tine Vandenborne liep een schitterende 1500 meter in 5:02 min en won hierbij goud en waarschijnlijk een plek op het Belgisch kampioenschap. Annelien verbeterde haar persoonlijk record bij het kogelstoten met een worp van 9m 92cm met een kogel van 4 kg en ze won hierbij de zilveren medaille. Schitterend dus!

Er is geen reactiemogelijkheid

SVS-Veldlopen

redactie : 13 november 2017 10:48 : Sport

Vorige week woensdag nam Tine Vandenborne voor onze school deel aan het provinciaal veldloopkampioenschap te Zwijnaarde, ze werd 2de in de reeks scholieren meisjes. Van harte proficiat Tine.

Er is geen reactiemogelijkheid

Survival Trophy

redactie : 24 oktober 2017 14:30 : Sport

Er zijn heel dappere sportieve leerkrachten die zich samen met een grote groep leerlingen waagden aan de Survival Trophy in de Gentse Blaarmeersen. Een welgemeende proficiat aan alle survivors!

Er is geen reactiemogelijkheid

Sporten kan ook ’s middags

redactie : 24 oktober 2017 14:23 : Sport

Om onze middagsporten aan te bevelen werden er een paar demonstratiewedstrijden gespeeld door leerlingen en leerkrachten. We laten even in het (discrete) midden welke ploeg het beste uit deze eindstand voetbal kwam …

Er is geen reactiemogelijkheid

Ultimate School Run

redactie : 2 oktober 2017 10:13 : Sport

Liefst 25 ploegen van het college namen deel aan de hindernissenloop in de Warande. We waren de best vertegenwoordigde school en onze sportievelingen liepen zo maar even 275 km samen! Proficiat!

Er is geen reactiemogelijkheid

Survival Trophy 2017

redactie : 1 juni 2017 08:15 : Sport

“Overleven is belangrijker dan winnen,” luidt het motto van deze hindernissenloop voor de derde graad van het middelbaar onderwijs. In ploegen van vier, moeten deelnemers zo snel mogelijk een parcours vol spectaculaire hindernissen afleggen. Wie gaat de uitdaging aan en trotseert de modderige hellingen, gladde balken en spectaculaire obstakels van het niets of niemand ontziende off-roadparcours?

18740107_651344181721100_1408535456974401262_n

De sleutel tot succes? Afzien, doorbijten, tot het uiterste gaan en je grenzen verleggen. Mekaar helpen bij het nemen van de hindernissen, daar draait het om. Dat, en genieten van de geleverde inspanning, natuurlijk.

Bij de Survival Trophy wordt een onderscheid gemaakt tussen jongens- en meisjesploegen. Gemengde ploegen worden ingedeeld bij de jongensploegen. Leerkrachten die ook een poging willen wagen, nemen het als laatsten tegen elkaar op in een aparte competitie.

foto

Er is geen reactiemogelijkheid