Oud-leerlingen in de kijker

Welkom op de pagina Oud-leerlingen in de kijker

Bezoek van oud-leerling Arne de Graeve – archeoloog

redactie : 3 februari 2017 15:44 : Acties op school, Oud-leerlingen in de kijker

Afgelopen vrijdag kwam Arne De Graeve aan de derde humane vertellen over archeologie, dit in het kader van de lessen cultuur en wetenschap. Arne – oud-leerling én archeoloog in Oost-Vlaanderen – liet ons kennismaken met de verschillende sites waar hij opgravingen deed, bv. in Lede, Sint-Maria-Lierde en Oudenaarde. Enthousiast en gepassioneerd toonde hij ons wat voor waardevolle dingen hier in de grond zitten en wat we daaruit kunnen leren over ons verleden. We zagen ook hoe belangrijk luchtfotografie kan zijn voor de kennis en geschiedenis over bepaalde gebieden. Arne liet ons de oudste voorwerpen die we ooit zouden vasthouden doorgeven, zoals een steen van een hinkelspel en een bijl, honderden jaren oud. We zochten een theorie voor het lijk dat hij vorige week in een ton gerold opgegraven heeft en we verbaasden ons over de ‘vrome’ monniken in een Engels klooster die allemaal stierven aan syfilis.

Niet iedereen wou achteraf archeoloog worden, maar iedereen was het er wel over eens dat het een boeiende en fascinerende namiddag was. Veel dank aan Arne!

32510596492_3708467019_o

foto

Er is geen reactiemogelijkheid

‘Agente Ñero Ñero 7’ groot succes in Colombia

redactie : 11 januari 2017 18:58 : Oud-leerlingen in de kijker

De film ‘Agente Ñero Ñero 7’ van onze oud-leerling Christophe De Geest is op 10 november 2016 in Colombia in première gegaan en het is een succes. Na de eerste week stond hij op nummer 1 in de lijst van de best bekeken films in de cinema in Colombia. De film en acteurs krijgen veel goede reacties.  Schitterend nieuws is ook dat al zeker een tweede film op stapel staat met zijn personage Agent Thompson.

christophe-premiere-agente-nero-nero-7-4christophe-y-hassam-premiere-agente-nero-nero-7

christophe-hassam-y-jenny-agente-nero-nero-72

Er is geen reactiemogelijkheid

OUD-LEERLING WINT ‘ALUMNI VAN HET JAAR’ AWARD VAN AMERIKAANSE UNIVERSITEIT

redactie : 11 januari 2017 18:33 : Oud-leerlingen in de kijker

Dr. Yves Sucaet studeerde aan het toenmalige Sint-Franciscuscollege tussen 1989 en 1995 (eerst Latijn-Grieks, later Latijn-Wetenschappen). Hij behaalde daarna een graduaatsdiploma (tegenwoordig “professional bachelor”) Toegepaste informatica aan de Hogeschool Gent. In 2001 trok hij naar de VS in het kader van een uitwisselingsprogramma, meer bepaald naar Troy in de zuidelijke staat Alabama. Daar verwierf hij in 2005 ten slotte een bijkomend masterdiploma.

Elk yvesjaar tijdens “homecoming” (een traditie waarbij een universiteit oud-leerlingen verwelkomt en het bestaan van de school gevierd wordt) verkiest Trot University4 buitengewone alumni voor hun “Alumni van het Jaar Award”. Dit jaar kwam de eer toe aan Dr. Yves Sucaet, een voorstander en evangelist van digitale pathologie.

Nadat hij zijn bachelor haalde, trad hij toe tot het masterprogramma van Troy Universiteit in de lente van 2003. Naast zijn academische betrokkenheid, herinnert hij met veel plezier zijn tijd bij de Lambda-Zeta vereniging van TKE: “Ik kwam naar de VS als een Belgische uitwisselingsstudent. Iemand in mijn eigen land had mij verteld dat ik de kans had om de Amerikaanse levenswijze zelf te ervaren door in de VS naar een universiteit te gaan. Sommigen zeggen dat ik meer vragen had moeten stellen voordat ik in het vliegtuig naar Montgomery, AL zat (het vliegveld het dichtste bij Troy), maar ik daag hen uit om een andere school te vinden die beter voor mij uit had kunnen pakken dan Troy.”

Nadat hij het masterprogramma voltooid had, ging Dr. Yves Sucaet verder met een PhD in bio-informatica aan de Iowa Staatsuniversiteit in Ames, IA.

In 2010 begon hij zijn carrière bij HistonGeneX, een CRO in Antwerpen, België. HistoGeneX is een internationale topspeler voor de ontwikkeling van medicijnen. Ze assisteren in de ontwikkeling van sterke medicijnen tegen kanker en persoonlijke medicatie (monoklonale antilichamen, biomarkers en ‘companion’ diagnostiek). “Hun focus ligt op pathologie. Pathologie is de studie van ziek weefsel. Het instrument dat hiervoor centraal staat is de microscoop. Met een microscoop kun je elk weefsel bekijken, waar het ook vandaan komt’’, aldus Dr. Sucaet.

Dr. Sucaet was oorspronkelijk aangenomen om complementaire data-analysediensten te ontwikkelen voor het bedrijf, maar liep tegen een ander probleem aan. In 2012 was het probleem met digitale pathologie dat je verschillende softwareprogramma’s nodig had om verschillende types van beelden te bekijken. Veel mensen in het bedrijf keken naar hun data (microscopische beelden van weefsel van de patiënt) met verschillende software. “Je kunt het vergelijken met wanneer iemand een verslag typt en begint in Microsoft Office op een Mac. Dan een half uur later stapt hij over naar de pc: hij doet nog steeds hetzelfde, maar de interface is een beetje anders en het is even wennen. Dan, na 15 minuten gebruikt hij Open Office in plaats van Microsoft Office. Het was allemaal erg inefficiënt voor gebruikers.

Dus ging Dr. Sucaet met een aantal artsen van het bedrijf op zoek naar een oplossing. Ze investeerden 6 maanden aan het evalueren van verschillende bestaande oplossingen waaronder obscure producten voor nichemarkten zoals Visiopharm, Definiens, of Pannoramic Viewer. Geen van de software voldeed aan de eisen en ze certificatebesloten zelf hun eigen oplossing te zoeken.

In 2013 was dit interne project rondom digitale pathologie ondergebracht in een eigen bedrijf genaamd Pathomation. Dr. Sucaet werd hoofd Technologie, terwijl hij tegelijkertijd contacten onderhield met het medisch personeel en de softwareontwikkelaars. Ook trad hij toe tot de Vrije Universiteit Brussel in Jette als hun digitale pathologiemanager voor de constructie van een digitale histolopathologie informaticadatabase van een aantal weefselbanken.

Sinds hij betrokken raakte bij digitale pathologie, is Dr. Sucaet een echte evangelist geworden voor het veld. Hij woont allerlei conferenties bij en geeft zelf ook presentaties; niet alleen in het veld van digitale pathologie, maar ook bij groepen die zich focussen op de toepassingen hiervan, waaronder de Open Microscopy gebruikersgroep, (klinische) pathologie conferenties, Biobanking evenementen en verschillende bioinformatica conferenties.

Homecoming bij Troy Universiteit vond plaats 14 oktober 2016. Dr Sucaet vloog terug met zijn familie om er op vrijdagavond te dineren met en bij het hoofd van de universiteit, Dr. Hawkins, thuis. Er was een ontbijt ter ere van Dr. Sucaet op zaterdagochtend, waarna ze plaats mochten nemen op de tribune van de homecoming parade in het centrum van Troy. En tot slot hadden ze ook nog voorbehouden plaatsen in het vak van het universiteitshoofd tijdens de footballwedstrijd.

reception_certificate

Tijdens de rust van de homecoming footballwedstrijd, kregen Dr. Sucaet en de 3 andere Alumni van het Jaar hun award op het sportveld. Na het homecoming weekend gaf Dr. Sucaet ook gastcolleges voor de faculteiten Biologie, Computerwetenschappen en Business.

Dr. Sucaet beschouwt het als een grote eer dat de Alumni van het Jaar het belang van digitale pathologie erkent. “De ontwikkeling van digitale pathologie is belangrijk voor artsen, patiënten, onderzoekers en studenten. Uiteindelijk maakt het een verschil voor onze hele samenleving. Het is ook een getuigenis van wat jonge mensen van zichzelf kunnen maken als ze in een omgeving terechtkomen waarin ze kunnen groeien en zichzelf ontwikkelen,” besluit Dr. Sucaet.

Er is geen reactiemogelijkheid

Felgesmaakte beroepenbeurs voor zesdes

redactie : 11 maart 2016 09:26 : Acties op school, Oud-leerlingen in de kijker

De zesdejaars zitten volop in hun keuzetraject naar het hoger onderwijs toe. Meer dan 90 oud-leerlingen, ervaringsdeskundigen bij uitstek, stelden hun studie/beroep voor aan de laatstejaars en hun ouders. Ook de vijfdes konden aansluiten. Het werd ook een  blij weerzien met onze oud-leerlingen!

25365512680_0a89650f7d_o

meer foto’s

Er is geen reactiemogelijkheid

Christophe De Geest, steracteur in Colombië

redactie : 14 oktober 2015 10:33 : Oud-leerlingen in de kijker

Hola Sint-Franciscuscollege ,

Alles gaat heel goed met ons.
Ik ben Christophe De Geest, oud leerling aan het Sint-Franciscuscollege in Wetteren. Ik ben afkomstig van Overmere en ik woon nu 6 jaar in Colombia met mijn vrouw Nur Constanza. Het is schitterend om hier te leven en te werken. Ik ben ondertussen professioneel acteur en Nur Constanza is een dokteres en heeft hier twee praktijken. We vinden ons leven hier prachtig en genieten met de spreekwoordelijke volle teugen.

La vida es bonita!!???????????????????????????????

Het is echter ook fantastisch om eens te kunnen achterom kijken en te beseffen dat het leven hard en mild kan zijn. Ik wil alle leraars en leraressen van toen, 1984 – 1990, bedanken voor de goede opleiding die ik heb gekregen. Na mijn studies in het college heb ik aan het KIHO  en de Kunstacademie in Gent gestudeerd. Daarna heb ik meerdere jobs gedaan en ook een aantal rollen gefilmd in Belgische series, deelgenomen aan Eurosong met mijn band ‘Mistery’ en een aantal films gedraaid. Nu ben ik een succesvol professioneel acteur in Colombia en heb ik een prachtig leven.
Ik wil uit mijn ervaringen delen met jullie studenten.  Delen dat je altijd alles kan bereiken in het leven wat je wil. Maar je moet hard werken, discipline en wilskracht hebben, inspanningen leveren, je talenten kennen, respect hebben voor iedereen en altijd blijven geloven in jezelf. Alvast bedankt!

Ik stuur jullie een aantal video’s van mij op YouTube. Jullie kunnen mij zien met mijn personage Mr. Jones in de serie ‘Esmeraldas’, mijn personage Detective Waters in de serie ‘Fugitivos’, als Arthur Guinand in de serie ‘Laura, la santa Colombiana’, als Bora Milutinovic in de serie ‘La Selección 2′ en een aantal programma’s en talkshows op de televisie. Geniet ervan!

Christophe Mr. Jones Esmeraldas23 Christophe Mr. Jones Esmeraldas16 Christophe Mr. Jones Esmeraldas9 Christophe Mr. Jones Esmeraldas

Nu ben ik aan het filmen voor een nieuwe serie. Het is een enorm voordeel dat ik vijf talen spreek: Nederlands, Spaans, Engels, Frans en Duits, daardoor zijn de rollen die ik aangeboden krijg zeer gevarieerd. De series en novelas zijn voor Canal Caracol, RCN, FOX, MundoFox, Televisa, USA Channel en NBC. Ze zijn te zien in Colombia, alle andere landen in Zuid-Amerika en de USA. Een aantal producties zijn voor Europa. We hebben op die manier vele miljoenen kijkers voor de series.

Christophe filmset El Capo 3 Christophe El Capo3 set3

We willen dat met jullie ook alles uitstekend is en we wensen jullie het beste! Altijd welkom in Colombia.
Warme knuffel en kus…Un gran abrazo y un beso…

Christophe De Geest en Nur Constanza

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

https://www.youtube.com/watch?v=1t2O3YTObMs

https://www.youtube.com/watch?v=SMNXtaesrsM

https://www.youtube.com/watch?v=XzeVlsutK8w

https://www.youtube.com/watch?v=fGEs60x3kWU

https://www.youtube.com/watch?v=aF6lZpw0skw

https://www.youtube.com/watch?v=4QY7gFR2DI0

https://www.youtube.com/watch?v=N4x73eO2_N4

https://www.youtube.com/watch?v=_y-k-aYSfnQ

https://www.youtube.com/watch?v=lGA-J5emdUU

https://www.youtube.com/watch?v=nEj0_Q2GZz0

https://www.youtube.com/watch?v=-WAJHcWFdwE

https://www.youtube.com/watch?v=CcKC0ZMqe9E

http://www.youtube.com/watch?v=81WQG6fS2s8

http://www.youtube.com/watch?v=tIjzauAh1DI

http://www.youtube.com/watch?v=mqNWTXc1pWE

http://www.tvynovelas.com/co/en-exclusiva/15/08/11/christophe-de-geest-el-belga-mas-colombiano/

http://www.caracoltv.com/programas/series/esmeraldas/video-322428-con-la-llegada-de-la-multinacional-canadiense-los-mineros-dejaran-de-tener-privilegios

http://www.caracoltv.com/programas/series/esmeraldas/video-322532-el-canadiense-traiciona-a-ricardo-y-busca-a-la-guerrilla-para-una-alianza?pid=0

http://www.caracoltv.com/programas/series/esmeraldas/video-322887-ricardo-esta-a-punto-de-descubrir-a-jones

http://www.caracoltv.com/programas/series/esmeraldas/video-322935-jones-descubierto-ricardo-y-acepta-renunciar-a-la-mina?pid=0

http://www.caracoltv.com/programas/series/esmeraldas/video-323051-jones-decide-montar-su-propio-negocio-de-esmeraldas-falsas?pid=0

Er is geen reactiemogelijkheid

Wie dankbaar is, hoeft niet te blozen.

redactie : 9 oktober 2015 09:16 : Oud-leerlingen in de kijker

Op vrijdagavond 2 oktober nodigden wij alle mensen die betrokken waren bij de sportieve bezinningsdagen van de derdes uit om hen te bedanken. In aanwezigheid van de directie, E.H. deken Yvan Stassijns, E.H. Julien Van Renterghem en de collega’s klassenleraren van de derdes werden dankwoorden uitgesproken voor de vrijwillige inzet van de grote broers en zussen. Zonder hun engagement is zo’n uniek project niet mogelijk.
Met een aperitiefje, een eenvoudige maaltijd en een zeer gewaardeerd dessertenbuffet werd het een blij weerzien en een gezellig samenzijn.

21949740382_1c5fdd4d2a_o

Een selectie uit de reacties van de grote broers en zussen, als evaluatie na de bezinningsdagen:

Ik ben met heel veel ‘goesting’ vertrokken en ik had een leuke driedaagse verwacht. Maar wat ik ontvangen heb die drie dagen ging veel verder dan mijn verwachtingen!
Ik heb mij niet alleen enorm enorm geamuseerd, ik heb ook heel veel vriendschap ontvangen en ik ben zelf nog eens tot bezinning gekomen. Het heeft mij ontzettend veel deugd gedaan!
Ik blik terug op drie onvergetelijke dagen waar ik nog lang ga van nagenieten en die nog lang zullen blijven hangen.
Of ik nog wil meegaan…?
Zonder twijfel een volmondige en enthousiaste JA!
De super-organisatie zorgt voor voldoende afwisseling wat het voor mij heel aangenaam heeft gemaakt.
Bedankt voor deze mooie kans! Laura

Ik heb heel veel toffe momenten gehad. Alles is zodanig snel voorbij gegaan dat het het allemaal niet meer kan onderscheiden. Ik heb de gasten in mijn groepje beter leren kennen, en ik heb mij zot geamuseerd.
Als ik één moment moet uitkiezen was het het moment dat ik mijn beschreven postertje las. Dat is het moment dat je je als grote zus geslaagd voelt! Ellen

Wanneer ik in de derdes zat, keek ik enorm op naar mijn grote broer en wou ik dat ik daar kon zitten. Ik keek er nu dan ook enorm naar uit om te vertrekken. Eens het echt zo ver was, werd het wel spannend omdat ik niet wist hoe de kinderen zouden reageren. Van het eerste werkmoment voelde ik me al helemaal op mijn gemak en het was leuk om te weten dat de kinderen ook bij ons op hun gemak waren. Het ging niet altijd even vlot in het groepje, maar uiteindelijk konden we er het beste van maken. Britt

Ik vond het leuk bij mijn groepje. Ze werkten goed mee en met een beetje moeite lukte het om de vragen grondig te beantwoorden. Ze hebben elkaar echt beter leren kennen in hun groepje en ze hadden veel respect voor wat de andere dacht. Dat maakte de bezinningsdagen voor mij alleszins zeer aangenaam. Ook het begeleiden van de sport- en avondactiviteiten ging goed.

In het schooljaar 2016-2017 gaan de bezinningsdagen door van 5 tot 7 september. Kandidaat grote broers of zussen mogen vanaf nu solliciteren bij…

Het bezinningsdagenteam

(david.roels@sgw.be of sara.portier@sgw.be of rita.vanmalderen@sgw.be)

meer foto’s

Er is geen reactiemogelijkheid

Er is leven en theater na de school!

redactie : 17 maart 2015 21:42 : Oud-leerlingen in de kijker

Een nieuw waspoeder? Eén of andere duistere godin? Nichtjes van K3???
Neen!
Wellicht herinneren sommigen onder jullie zich nog de drie dames van Driël: Lusie Leroy, Lieve Kintaert en Linda Van De Wielle. Ja, driemaal ‘L’.
Druppelsgewijs namen ze afscheid van de school, na een lerarenloopbaan die enthousiast was ingekleurd met Grieks, Latijn, Duits, Nederlands, Engels en Gedragswetenschappen. Neen, beu waren ze het echt nog niet, maar ze hadden best wel zin in een nieuwe uitdaging.
“En dan is het plots gedaan en komt er ruimte voor ‘dat wat je altijd ook nog had willen doen’. Een muzikaal verteltheater voor kinderen wordt boven de doopvont gehouden. Alea iacta est: vanaf nu is Driël onze gezamenlijke Bühne-identiteit , let the show begin!
‘Freeltje’ is onze eerste productie. Voor kindjes. Maar heel vlug passen wij, op vraag van Zorgnet Vlaanderen, dat stuk aan voor mensen met (beginnende) dementie. Voor ons is dat echt een openbaring. Heel wat ontroerende momenten hebben we met die mensen gedeeld.

10712685_466382126837645_915577020137768776_o

Intussen broedt er weer wat: taalleerkrachten als we (geweest) zijn willen wij iets doen met taal en poëzie! Het resulteert in een slingerend, huppelend taalspel: onze ‘Sierkdemmó’ opent zijn deuren voor jonge tieners. Tot onze eigen verrassing blijken vooral volwassenen ervan te genieten. Het nostalgische kader waarin we spelen is immers een ‘herkenbare’ klasreünie van een zesde leerjaar uit de tijd van de inktpotjes en de kolenkachel, én op het smaken van poëzie staat geen leeftijd. (Aan de de Gentse Feesten bewaren we heel goede herinneringen: de ‘School van Toen’ bleek een perfecte locatie voor onze Sierkdemmó.)

10933920_515156615293529_9055798734757752484_n

Op vraag van een bibliotheek ontstaat ‘Schrikjes’ voor kleutertjes: spinnen, spoken, stoute mannen … ons kleine Muisje heeft zoveel schrikjes. Gelukkig is er een eigen slaapliedje en sterrenstof … Dat helpt!
En er wordt alweer gebrainstormd: een vierde productie zit in de pijplijn! ‘De PlusBluez’. Voor volwassenen. Première op 25 september in De Pinte! Voor geïnteresseerden: hou die datum vrij! Het gaat over … tja, Plus en Blues…
Wat is er nu zo eigen aan onze voorstellingen? Het concept komt telkens uit het Driël-huis. Tekst en muziek zijn overwegend van eigen hand. In de humor en zelfrelativering, die nooit veraf zijn, zie je de sporen van het plezier tijdens de repetities. Wat maakt ons verder nog aantrekkelijk? Wij komen ter plaatse in bibliotheken, culturele centra, scholen, bij verenigingen die ons boeken. Hoeft het gezegd dat wij genieten van het creatieve proces, van de optredens, van de reacties van kindjes en volwassenen, van de vrijheid om dit te kunnen doen én van elkaar?
‘De school was goed maar het heelal is ruimer’ (naar Hendrik Marsman).”

Contact: mail@drie-el.be
Bezoek ons op facebook Driël

10490082_428690223940169_1571060525733652589_o

Er is geen reactiemogelijkheid

TuChiFo Belgium

redactie : 16 februari 2015 14:16 : Oud-leerlingen in de kijker

tine4

TuChiFo Belgium is een non-profit, charitatieve organisatie die zich wijdt aan de zorg, ondersteuning en opleiding van weeskinderen en hulpbehoevende kinderen in en rond Usa River nabij Arusha in Tanzania. Wij zorgen voor een gezonde, veilige thuis vol liefde, eten, drinken, medicatie en kwaliteitsvol onderwijs. Onze Tumaini familie bestaat uit 60 kinderen, van peuters (onze jongste knaap is 2 jaar) tot studenten aan de universiteit. Naast onze eigen familie proberen wij in de gemeenschap zoveel mogelijk te helpen waar nodig. We ondersteunen grootmoeders die het moeilijk hebben met de zorg voor hun kleinkinderen, we bieden de noodzakelijke medische hulp en voedsel aan zieke en arme mensen uit het dorp en proberen samen met hen te werken aan een betere toekomst door ze te helpen met het opstarten van kleine bedrijvigheden.

TuChiFo Belgium werd in maart 2013 opgericht door Tine Migerode nadat zij enkele maanden in het weeshuis TuChiFo vrijwilligerswerk deed. De 60 kinderen die ze daar leerde kennen, lieten zo’n diepe indruk na dat ze bij haar thuiskomst besloot een vzw op te richten om zo verder steun te kunnen bieden. Sindsdien is ze elk jaar teruggekeerd en vertrekt ze eind februari opnieuw voor vijf maanden om de werking te ondersteunen.

TuChiFo Belgium is de afkorting van Tumaini Children’s Foundation Belgium. Tumaini betekent hoop in het Swahili: hoop op een goede en gezonde toekomst. Dankzij het weeshuis vonden de kinderen deze hoop terug.

Samen met Mama Dee, de oprichtster uit Canada, sparen we voor een eigen en groter weeshuis met een school, grond voor landbouw en veeteelt en ruimte voor de kinderen om te spelen en op te groeien. Het weeshuis waar we nu verblijven, huren we en het wordt te klein om alle kinderen op te vangen die onze hulp nodig hebben. Eind 2014 werd ons door de Tanzaniaanse overheid een stuk grond geschonken, waardoor we aan deze mooie droom kunnen beginnen.

tine1

tine2tine5

Er is geen reactiemogelijkheid

Oost-Vlamingen ontwikkelen betaalbare 3D-printer

redactie : 14 januari 2015 20:51 : Oud-leerlingen in de kijker

printer_overview

De jonge Oost-Vlaamse ondernemers Jelle De Laender, Dimitri Van Steenkiste en Pieter-Jan Auman (oud-leerling) proberen voet aan de grond te krijgen met een zeer betaalbare en zelf in elkaar te knutselen 3D-printer deltaRocket die naar hun zeggen in eerste instantie vooral zou moeten aanslaan in technische scholen en kunstscholen, maar die naderhand ook doe-het-zelvers zou moeten kunnen bekoren.

“Alles is eigenlijk begonnen via Dimitri Van Steenkiste”, vertelt Jelle De Laender. “Enkele jaren geleden is hij begonnen met het in elkaar steken van een bouwkit om een 3D-printer te maken. Uit de problemen die daarbij opdoken , trok hij de nodige lessen om het prototype van de Delta Rocket te bouwen met daarbij zoveel mogelijk oog voor kwaliteit en duurzaamheid.”

Pieter-Jan Auman, een collega van Dimitri, zag potentieel om de printer op de markt te brengen en Jelle De Laender, die al sinds zijn 18de actief is als zelfstandige webdevelopper en dus al wat ondernemingswatertjes had doorzwommen, kwam er als derde bij om de onderneming zakelijk op het juiste spoor te zetten.

“Momenteel hebben we alle drie nog een fulltime job”, zegt Jelle De Laender, maar omdat we heel sterk geloven in de 3D-printer zijn we na onze vaste werkuren met hart en ziel bezig met de optimalisering van de productie en met de marketing. Voorlopig houden we onze jobs aan om zo een veiligere start te maken met deltaRocket, zonder dadelijk  financieel afhankelijk te zijn van het project. Zo betalen we onszelf ook nog geen loon uit via deltaRocket maar wordt alle omzet gebruikt om te investeren in nieuwe printers en een stock aan te leggen. Het is onze ambitie om deltaRocket verder uit te bouwen, en echt naam te maken, want de markt van de 3D-printing staat in België nog maar net in de kinderschoenen. We hebben alvast een commanditaire vennootschap opgericht die gevestigd is in Bellem en waarin we alle drie wat startkapitaal hebben gestort. Bijkomend kapitaal is nog niet opgehaald.”

De ondernemers mikken in eerste instantie vooral op technische scholen en op architecten en zijn ervan overtuigd dat ze geleidelijk aan een behoorlijk groot marktpotentieel kunnen aanboren, maar ze kijken ook al verder naar de toekomst.

“We willen de printer blijven verfijnen en tegelijk ook andere systemen en modellen bedenken en uittesten”, besluit Jelle De Laender.

001aumanenderest

Er is geen reactiemogelijkheid

1942

redactie : 11 januari 2015 19:25 : Oud-leerlingen in de kijker

image1

Ik had eens zin in een ambitieus filmproject. En ik heb altijd al een fascinatie gehad voor Wereldoorlog II en de Holocaust. De inspiratie kwam vrij snel. Ik wist op voorhand al dat ik op SGW wou draaien, in het Kasteeltje. Ik had het salon volledig in mijn hoofd toen ik het scenario schreef. Daarom was ik ook bijzonder blij dat de directie heel receptief was voor het project. Het is niet de eerste keer dat er een film wordt gedraaid op SGW, en ik hoop ook zeker niet de laatste.

We hebben twee dagen in het Kasteeltje gedraaid, op 11 en 12 oktober. Twee bijzonder drukke dagen voor iedereen, zoals altijd op een filmset, maar het eindresultaat mag er zeker zijn. Ik ben heel trots op de locatie, op de beelden, op de acteerprestaties en op mijn crew. En ik wil ook zeker de directie en iedereen van SGW die aan het project op de een of andere manier heeft meegewerkt, bedanken. Het voelt goed om te weten dat ik als oud-leerlinge nog altijd even hartelijk ontvangen word als toen ik nog op de schoolbanken zat.

– Ellen Vander Heyden

image3 image8

Er is geen reactiemogelijkheid