Acties op school

Welkom op de pagina Acties op school

Duo Milia rekent af

redactie : 7 juni 2018 07:49 : Acties op school

‘Op dinsdag 22 mei 2018 gaven wij onze afsluitende aandeelhoudersvergadering. We deelden onze ervaringen, de verkoopmomenten en de activiteiten die we gedurende dit schooljaar georganiseerd hebben mee aan onze aandeelhouders. Bovendien hebben we onze aandeelhouders ingelicht over de waarde van hun aandeel. Dit is met maar liefst €9,33 gestegen, dit komt neer op een totale waarde van €19,33. Hiervoor kunnen wij alleen maar dankbaar zijn, want zonder onze aandeelhouders, zonder de directie, zonder meneer De Lepeleer, zonder het onderhoudspersoneel, zonder onze sponsors en zonder jullie was het ons nooit gelukt om dit te realiseren. Bedankt!’

 

Er is geen reactiemogelijkheid

Bar-I-Stoteles heeft een winnaar

redactie : 16 mei 2018 12:57 : Acties op school, Geen categorie

De leerlingen van de vrije ruimte Filosofie kozen deze morgen het origineelste antwoord op de vraag: Hoeveel buskaartjes moet een Siamese tweeling betalen? Waarom? Het antwoord van Dhr. Koen Van de Steen kon hen het meest overtuigen. De prijs zal overhandigd worden op de receptie ter gelegenheid van de proclamatie van de zesdes. Eervolle vermeldingen waren er voor Steffen Vergeylen, Veerle Van Maldegem, Wouter Peirlinck en Véronique Seynaeve. Dankjewel aan allen die deelgenomen hebben. En zo sluit Bar-I-STOTELES definitief zijn deuren. Tot een volgende editie! 😉

Een Siamese tweeling moet 1 kaartje betalen op de even dagen en 2 op de oneven dagen maar enkel als het ’s nachts kouder is dan buiten. (K. Van de Steen)

Eentje is geen, dus twee. ( Steffen Vergeylen)

Een tweeling is grammaticaal gesproken enkelvoud. De tweeling leeft, eet, slaapt en betaalt … dus één ticket. Dit geheel en vooral omdat de grammatica ons leven beheerst. Wat zouden we zijn zonder l’ accord du participe passé? En zonder le subjonctif? We zouden enkel indicatif zijn. Dit gezegd zijnde: laat ze gratis op de bus. Ze zijn al zo benadeeld. (V. Van Maldegem)

SGW betaalt de bus. (Wouter Peirlinck)

Het aantal kaartjes hangt af van het aantal hoofden. Twee hoofden, twee kaartjes… “Je pense, donc je suis” (V. Seynaeve)

 

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwe lichting grote broers en zussen

redactie : 9 mei 2018 10:16 : Acties op school

Op dinsdagmiddag 8 mei kwamen we voor het eerst samen met de nieuwe grote broers en zussen: maar liefst 27 zesdejaars! Zij zullen samen met enkele oud-leerlingen in september de bezinningsdagen voor de derdes mee begeleiden.

Het is een enthousiaste groep jongens en meisjes, die zelf goede herinneringen overhouden aan hun bezinningsdagen van drie jaar geleden.

We zijn er zeker van dat hun enthousiasme er zal voor zorgen dat onze leerlingen van het derde jaar zich vlug zullen thuis voelen in hun nieuwe klas.

We danken hen nu reeds voor hun inzet!
Sara, David, Rita en Kristien

Er is geen reactiemogelijkheid

Cultuurfrituur en open dag

redactie : 9 mei 2018 09:05 : Acties op school

Leerlingen zingen, dansen, acteren, fotograferen, schilderen, tekenen, musiceren …   Of je nu verrast of ontroerd was, blij of geraakt: het talent van onze leerlingen maakte op iedereen indruk!

Op zondag stelden we opnieuw de deuren van de school open. We startten met een copieus ontbijt en ontvingen potentiële nieuwe leerlingen en hun ouders op de open dag.

We mochten eveneens mooie beelden ontvangen van de NAP-fuif.

Er is geen reactiemogelijkheid

SEI breekt uit!

redactie : 8 mei 2018 12:31 : Acties op school

Op initiatief van de leerkrachten SEI schreef onze school (SGW eerste graad) zich in om deel te nemen aan een project van de overheid over financiële geletterdheid bij jongeren. SGW werd samen met andere, Vlaamse, kandiderende scholen na een online test enkele weken geleden, geselecteerd als volwaardige deelnemer.

Om in aanmerking te komen, werden onze moderne klassen van het tweede jaar op 14 maart online getest: was hun voorkennis over betaalmiddelen, lenen en sparen voldoende …? Ja, hoor! Deze week schreven ze een vervolg: “Escape Room”. Wie slaagde erin om de codes te kraken en de bankkluis open te breken …? Duo’s zochten met behulp van informatiefiches de antwoorden op talrijke vragen over voorgenoemde onderwerpen. Het beste en snelste ‘krakers-duo’ van de klas, won een coole zonnebril!

 

Er is geen reactiemogelijkheid

Lagere scholen op bezoek op SGW

redactie : 20 maart 2018 22:13 : Acties op school

Deze week kregen we bezoek van de lagere scholen uit Wetteren en omgeving. Heel wat enthousiaste gezichtjes vertellen ons dat er al bij menige jongeling uitgekeken wordt naar het nieuwe schooljaar in september en naar de grote school. Wij staan klaar om ze te verwelkomen.

 

Er is geen reactiemogelijkheid

Sobere maaltijden op SGW

redactie : 12 maart 2018 10:13 : Acties op school

Ronald: van drop-out tot hersteller van motors! Een droom die werkelijkheid wordt.

In de godsdienstlessen leerden we Ronald kennen. Ronald (17) woont in Katehe, een dorp in het westen van Oeganda. Voor een technische opleiding moest Ronald naar Ibanda: “Ibanda ligt zo ver weg van huis dat ik op internaat zou moeten. Dat konden mijn ouders niet betalen. Hierdoor kon ik niet verder studeren en had ik geen zicht op een job en een degelijk inkomen.” In mei 2016 kwam Ronald in contact met COSIL, een lokale organisatie die door Broederlijk Delen ondersteund wordt. Dat veranderde alles. Na het volgen van een basisvorming Beroepsvaardigheden brachten ze hem in contact met garagist Fred. Ronald liep bij hem stage; op wandelafstand van thuis. Na een jaar intense begeleiding nam zijn leermeester Ronald vast in dienst als hersteller van bodaboda’s (motortaxi’s). Zijn droom werd werkelijkheid. Met vallen en opstaan volgt hij een opleiding tot mechanicien en hoopt hij later een garage te kunnen uitbouwen.

Mede dankzij initiatieven zoals sobere maaltijden kunnen jongeren wereldwijd hun droom realiseren. Dankjewel aan allen die solidair waren! 

Er is geen reactiemogelijkheid

Gsm’loze donderdag

redactie : 23 februari 2018 08:55 : Acties op school

Gisteren onze eerste gsm’loze dag, helemaal los! Los van onze smartphones. Uitschakelen en de boekentas in. Gewoon eens écht praten met elkaar! Yes we can!

Er is geen reactiemogelijkheid

Dakloze op speelplaats blijkt bekende Wetteraar

redactie : 17 januari 2018 15:42 : Acties op school

De kerstvakantie wenkt op die laatste schooldag in december. De leerlingen van het Sint-Gertrudiscollege weten ondertussen dat deze vrijdagvoormiddag in het teken staat van Samen tegen Armoede. Voor elk leerjaar wordt een speciaal programma uitgewerkt: film (The Mighty of Joyeux Noël), een bezoek aan en uitleg over @tivoli, de theaterproductie Iemand/Niemand, en een armoedespel. Tussendoor kunnen leerlingen en leerkrachten bij een bezoekje aan de kerstmarkt genieten van een stukje cake, taart of een pannenkoek. De minionderneming van de zesdes biedt gadgets aan. Er zijn kleine kerstgeschenkjes te koop bij de standjes van Emmaüs en Bond Zonder Naam evenals leuke, handgemaakte kerstkaarten van de vrije ruimte handwerk. En terwijl ze naar muziek luisteren, gedraaid door gelegenheids-dj’s Erwin De Feyter en Ludwig Baert kunnen ze hun krachten meten in het spijkerspel.

Maar… wie loopt daar? Een al wat oudere man in sjofele kledij schuifelt over de speelplaats. Verscheidene leerlingen en leerkrachten spreken hem aan. Hij is met de trein van Kwatrecht gekomen, zegt hij in gebroken Nederlands. Ze geven hem een pannenkoek, warme chocomelk en een centje. Ze leiden hem naar de studiezaal waar hij zich kan warmen. Andere leerlingen en leerkrachten fronsen de wenkbrauwen. Wie is dat? Wat doet die man hier? Hoort die hier wel thuis? Is er iemand die hem kent? Is het niet beter dat hij de school verlaat?

De godsdienstleerkrachten hebben hun leerlingen en collega’s dit jaar op een wel erg originele manier laten kennismaken met armoede. Clochard van dienst was een bekend Wetters figuur: Jos Vandenbossche, oud-onderwijzer, oud-schepen en amateurtoneelspeler. En of hij zijn rol met glans speelde: zelfs mensen die hem wekelijks in de kerk zien, herkenden hem niet, konden hem niet thuisbrengen.

Confronterend en stof tot nadenken in onze godsdienstlessen na de vakantie.

Er is geen reactiemogelijkheid

Verkeersveilige week

redactie : 27 november 2017 13:45 : Acties op school

Vorige week werd op school gewerkt rond verkeersveiligheid. De leerlingen ervaarden de tuimelwagen (KLIKVAST ALTIJD!), de dronkenmansbril en de impactweegschaal. Of ze hoorden info over de risico’s in het verkeer, rijden (z)onder invloed, de rijopleiding.

 

Er is geen reactiemogelijkheid