Kerk en leven: speuren in de kerk

Vorig jaar mochten we met de leerlingen van het eerste jaar op speurtocht gaan in de kerk, naar aanleiding van het 150-jarig bestaan van de Sint-Gertrudiskerk. Dit was ons zo goed bevallen dat we besloten om dit initiatief dit jaar te herhalen, in het kader van de gewone godsdienstlessen. Onze eerstejaars werden opnieuw met open armen ontvangen door Wim Holderbeke. Het programma werd wat ingekort, zodat het bezoek niet meer dan één lesuur in beslag zou nemen. Voor een aantal leerlingen was het de eerste kennismaking met een kerkgebouw. Voor anderen was het eerder een plek waar ze wel al eens geweest waren, maar waar ze toch nog niet zoveel over wisten. En voor nog anderen was het op ontdekkingstocht gaan in een vertrouwde omgeving.

Het werd opnieuw een boeiende tocht. De leerlingen gaven hun ogen de kost, want ook de sacristie mochten ze binnengaan. Deze plek is totaal onbekend voor velen.

Met heel wat nieuwe kennis keerden we terug naar het Sint-Gertrudiscollege. De verwerking zal later tijdens de godsdienstles gebeuren. Wij zijn er alvast van overtuigd om dit elk jaar op ons programma te zetten.
Véronique Cours en Sara Portier.

Vredeswens

Wie je ook bent, of je nu gelooft of niet,

of je zoekend bent of niet…

Je kunt meewerken aan de grote droom over de wereld.

Dat wil zeggen: vrede in elk hart, vrede tussen alle mensen,

vrede tussen de volkeren.

Je kunt een belangrijke vredesrol spelen in het leven van je naaste medemens.

Onderschat je invloed niet: jouw aanwezigheid heeft altijd invloed.

Waar jij komt, ontluikt er meer vrede of ontstaat er minder onvrede.

Jijzelf hebt de keuze.

We wensen iedereen een vredevolle start!